MEHTAP ÖZKANLI

Sakarya Diyetisyen Randevu


Bazı bireyle sütü tek başına içmek yerine biraz tatlandırarak içmeyi tercih ederler. Bazı çocuklar da, sade sütü içmek istememelerine karşın, biraz tatlandırılmış sütü severek içerler. Yine bazıları ekşi yoğurt yerine tatlandırılmış yoğurdu sever. Süt ve yoğurda pekmez katılarak tatlandırmanın, kalori değerlerini biraz arttırma dışında sağlık açısından bir sakıncası yoktur.

Bazı bireyle sütü tek başına içmek yerine biraz tatlandırarak içmeyi tercih ederler. Bazı çocuklar da, sade sütü içmek istememelerine karşın, biraz tatlandırılmış sütü severek içerler. Yine bazıları ekşi yoğurt yerine tatlandırılmış yoğurdu sever. Süt ve yoğurda pekmez katılarak tatlandırmanın, kalori değerlerini biraz arttırma dışında sağlık açısından bir sakıncası yoktur.

Süt ve yoğurda pekmez katılmasının zararlı olduğu görüşü, pekmezde bulunan kan yapıcı demir ile süt ve yoğurtta bulunan kemik geliştirici kalsiyum arasındaki zıt etkileşimdir. Bu iki mineral ince barsakların aynı bölümünden emilir ve kan dolaşımına geçer. Biri çok alındığında, diğerinin emilimi azalır. Pekmez hem demirden hem de kalsiyumdan zengindir, çok az demir içerir. Bir bardak süt-yoğurda katılacak bir kaşık pekmezle bu olumsuz etkileşim fazla önem taşımaz.

Bunun yanında, kansızlık tedavisi için demir hapı alınıyorsa, bu hap süt veya ayranla içilmemeli, mümkünse yemek aralarında su ile içilmelidir.

 


Diğer Haberler

Arabacıalanı Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi
No:23/1 Ofis:101 Enver Şükür İş Merkezi (Serdivan AVM Karşısı) Serdivan/Sakarya

Telefon: 0264 502 33 44

info@mehtapozkanli.com.tr

© 2018 Mehtap Özkanlı | Tüm Hakları Saklıdır

Diyet, Diyetisyen, Sağlık, Zayıflama, Kilo Alma, Kilo verme, Diyabet, Sakarya Diyetisyen, Adapazarı Diyetisyen, Tıbbı Beslemne, Spor, Güzellik, Serdivan Diyetisyen